ایموبلایزر چیست و چگونه کار می کند؟

یکی از آپشن هایی که معمولا در خودروها موجود می باشد، ایموبلایزر می باشد که در واقع نوعی سیستم امنیتی محسوب شده و مانع از سرقت خودرو می گردد. این سیستم در حقیقت یک کد مخصوص را برای سوئیچ و محل قرار گرفتن آن تعریف می کند که به واسطه آن، کلیدهای دیگر، هر چند با شکل ظاهری یکسان، نخواهند توانست خودرو را روشن نمایند.

ایموبلایزر

سیستم ایموبلایزر دارای قسمت های متعددی می باشد و طرز کار خاصی دارد که در ادامه به توضیح آن خواهیم پرداخت و این سیستم امنیتی خودرو را تشریح می کنیم.

 

ایموبلایزر چیست؟

 

ایموبلایزر یکی از سیستم های امنیتی خودرو است که به سبب نام خاصی که دارد، همچون سیستم کروز کنترل که در گذشته به تشریح آن پرداختیم، ممکن است برای بسیاری از افراد چندان مانوس نباشد. تقریبا تمامی خودروهای جدید از سیستم ایموبلایزر برخوردار هستند. بخشی از این سیستم در واقع همان کد مخصوصی است که در کلید های خودروی شما تعبیه شده است و به واسطه آن می توان خودرو را پس از چرخاندن سوئیچ در استارت، روشن نمود.

اگر در هنگام چرخاندن سوئیچ و استارت زدن خودرو، کد کلید با کد سیستم ایموبلایزر جای گرفته در خودرو همخوانی نداشته باشد، آنگاه هر چقدر هم که سعی کنیم، نخواهیم توانست خودرو را روشن نماییم. در حقیقت با استفاده از این سیستم امنیتی، یک لایه امنیتی ایجاد خواهیم کرد که با استفاده از آن تنها کلیدهایی موفق به روشن کردن خودرو خواهند شد که از قبل برای سیستم ایموبلایزر تعریف شده باشند.

 

طرز کار ایموبلایزر چگونه است؟

 

حال که دانستیم ایموبلایزر چیست و چه کاربردی در خودرو دارد، حال بهتر است در رابطه با طرز کار این قطعه الکترونیکی نیز بیشتر آشنا شویم. ایموبلایزر دارای چند قسمت مهم است که عبارتند از: بورد الکترونیکی بکار رفته در سوئیچ خودرو، حافظه موجود در سوئیچ، بورد الکترونیکی ایموبلایزر در خودرو که معمولا در زیر فرمان نصب می شود و قفل نرم افزاری موجود در ECU یا همان کامپیوتر خودرو.

نحوه کار ایموبلایزر در امنیت خودرو

 

هنگامی که خودرو در مرحله تولید قرار دارد، سوئیچ خودرو کد گذاری می شود که این کد در حافظه موجود در سوئیچ ذخیره می گردد. پس از آن کد مربوطه به سیستم ایموبلایزر موجود در خودرو که شامل آنتن ترانسپوندر می باشد، نیز داده می شود و همان کد در ECU خودرو نیز تعریف می گردد.آنتن ترانسپوندر در حقیقت نوعی میدان مغناطیسی ایجاد می کند که با استفاده از فناوری RFID سبب می شود تا بدون نیاز به انرژی الکتریکی، به محض اینکه سوئیچ در مجاورت آن قرار گیرد، اطلاعات سوئیچ را بازخوانی نماید.

در مرحله راه اندازی خودرو با استفاده از سوئیچ، هنگامی که سوئیچ را در محل استارت قرار داده و می چرخانیم، بلافاصله آنتن ترانسپوندر شروع به خواندن اطلاعات کلید خودرو می کند و در صورتی که این اطلاعات که حاوی همان Access Code یا کد دسترسی می باشد درست باشد، اجازه روشن شدن خودرو را خواهد داد. در غیر این صورت هرچقدر هم که راننده سعی نماید، خودرو با استفاده از سوئیچ روشن نخواهد شد و تنها استارت می خورد.

کد مربوط به سوئیچ خودرو در هنگامی که خودرو به مشتری تحویل داده می شود، با سوئیچ خودرو به مشتری تحویل داده می شود. اما به تازگی بنا به دلایلی این کد به مشتری تحویل داده نمی شود و تنها در صورتی که شما به عنوان مالک خودرو احراز هویت شده و درخواست کد را داشته باشید، این کد به شما داده خواهد شد. اما در مواقعی که سوئیچ خودروی ما گم می شود، تنها راه برای ساخت مجدد آن، بدست آوردن کد سوئیچ می باشد و یا اینکه کلید جدیدی را برای خودرو با استفاده از ECU تعریف کنیم.

این امر برای خودروهای داخلی به سادگی انجام پذیر است و بسیاری از کلیدسازی های خودرو، قادر به انجام آن بوده و می توانند حتی بدون داشتن Access Code قبلی، یک کلید جدید برای خودروی شما تعریف کرده و کلید قدیمی خودرو را نیز از کار بیاندازند.

 

حال سوال اینجاست که اگر خودروی شما دارای سیستم ایموبلایزر نبود آیا راهکار جایگزینی برای آن هست یا نه؟

 

پاسخ این سوال مثبت هست، در صورت عدم وجود سیستم ایموبلایزر راهکار هایی برای جلوگیری از سرقت وجود دارد :

 

  • دزدگیر

دزدگیر

در سیستم دزدگیر معمولا یک رله قطع سوخت وجود دارد که تا زمانی که دزدگیر فعال باشد اجازه روشن شدن خودرو را نمیدهد.از معایب این کار وجود سیم کشی های زیاد و محل نصب آن هست که سارق به راحتی به آن دسترسی پیدا میکند.

 

ردیاب خودرو

معمولا یکی از امکانات پایه ردیاب خودرو قابلیت خاموش کردن خودرو میباشد که در مواقع سرقت به شما این امکان را میدهد که خودرو را متوقف کنید . چند نکته در این راه باید مورد توجه قرار گیرد، اول اینکه نصب رله قطع کن برای ردیاب مانند دزدگیر در محل های مشخصی انجام میشود که دسترسی به آن توسط سارق کار سختی نیست و مهم تر از آن بعد از پیدا شدن رله در خودرو به راحتی با دنبال کردن سیم کشی آن ردیاب نیز آشکار و قطع میشود (نکته مهم در ردیاب پنهان بودن آن و کمک به صاحب خودرو برای پیدا کردن محل خودرو میباشد پس توجه کنید که رله قطع سوخت امنیت ردیاب را کم میکند).

 

  • کلید مخفی

کلید مخفی خودرو

یکی از قدیمی ترین راهکارها کلید مخفی می باشد. با نصب این دستگاه بر روی خودرو اگر سویچ خودرو هم وجود داشته باشد، بدون دستور راننده قابل روشن شدن نخواهد بود ولی یکی از معایب آن مانند دزدگیر با توجه به محدودیت در محل نصب ، دسترسی سارق به کلید و سیم کشی های آن بوده و میتوان گفت بهترین گزینه نیست.

 

ایموبلایزر FM

این تکنولوژی را میتوان نسل جدید کلید مخفی نامید که به راحتی در هر بخشی از خودرو و در مسیر های قطع برق یا سوخت قابل نصب میباشد و از مزیت های آن میتوان به کوچک بودن مدار اشاره کرد به طوری که در مسیر سیم کشی به راحتی قابل تشخیص نیست و مهم تر اینکه کلیدی که اجازه روشن شدن خودرو را میدهد همیشه همراه راننده میباشد یعنی حتی اگر سارق وقت کافی برای پیدا کردن کلید داشته باشد، به نتیجه ای نخواهد رسید.

فعال شدن دستگاه بطور اتوماتیک بعد از خاموش کردن خودرو، عدم امکان روشن کردن خودرو حتی با وجود کلید، غیر قابل از کار اندازی با ایجاد اتصالی، سوزاندن فیوز، قیمت مناسب، ایموبلایزر اسمارتک را یکی از بهترین گزینه ها به عنوان جایگزین ایموبلایزر میکند.

دیدگاه ها (سوال و نظر خود را با ما در میان بگذارید)